TRINITY COLLEGE ΔΟΥΒΛΙΝΟ - Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Trinity College Dublin
 TheOld Library:TheLong Room   
Η Βιβλιοθήκη - Η αίθουσα του Long Room.

• Χτίστηκε  μεταξύ 1712 και 1732. Το 1860 χτίστηκε η σημερινή θολωτή οροφή και οι ανώτερες βιβλιοθήκες.
• Περιλαμβάνει  200.000 από τα παλαιότερα βιβλία της Βιβλιοθήκης. Κάθε ράφι σημειώνεται με ένα γράμμα και κάθε βιβλίο έχει έναν αριθμό.
• Από το 1801 η Βιβλιοθήκη έχει το δικαίωμα να ζητήσει δωρεάν αντίγραφο κάθε βιβλίου που δημοσιεύεται στη Βρετανία και την Ιρλανδία.

•  Προτομές από μάρμαρο: σπουδαίοι φιλόσοφοι και συγγραφείς του δυτικού κόσμου (π.χ. Jonathan Swift) και άλλοι άντρες που συνδέονται με το Trinity College Dublin. Οι προτομές ξεκινούν με τους Έλληνες φιλοσόφους.


ΟΜΗΡΟΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

ΠΛΑΤΩΝΑΣ




 Η Αρπα  Brian Boru

Ο Brian Boru εορτάζεται ως προστάτης των τεχνών και θεωρείται ότι έχει παίξει την άρπα. Δεδομένης της εξέχουσας θέσης του στη μεσαιωνική Ιρλανδία, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μια από τις τρεις άρπες που επιβίωσαν από τη μεσαιωνική Ιρλανδία συνδέθηκε μαζί του.
Παρόλο που η λεγόμενη «άρπα Brian Boru», που τώρα φυλάσσεται στο Trinity College του Δουβλίνου (εξ ου και το άλλο της όνομα, «η άρπα της Τριάδας»), εδώ και καιρό υποστηρίζεται ότι είναι η άρπα του Brian Boru, η άρπα χρονολογείται από το δέκατο τέταρτο ή τον δέκατο πέμπτο αιώνα.






Διακήρυξη του 1916
Εκτίθεται στη βιβλιοθήκη του Trinity College. Αντίγραφο της Διακήρυξης του 1916 της Ιρλανδικής Δημοκρατίας (διαβάστηκε έξω από  το Γενικό Ταχυδρομείο στις 24/04/1916 από τον Patrick Pearse). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου